Известие

Collapse
No announcement yet.

Съмнения за разтракал се спирачен апарат

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Съмнения за разтракал се спирачен апарат

Днес вечерта като се прибирах и си карам по едни павета на отворен прозорец , се заслушах, че нещо дрънчи все едно друсам една торба пълна с болтове и гайки

След като разбрах, че шума идва от задните колела....Реших да пробвам следното...Карам по инерция със съвем леееко натисната спирачкаа и шума го няма, пускам спирачката и пак започва да дрънчи...натискам - дрънченето спира..
    (говорим за павиран или леко неравен път. на равно няма никакви шумове)
    Ха сега кажете ми какво дрънчи така...спирачните апарати ли? И мисля, че е само заден ляв...

Евентуално как се лекува, ако е от спир. апарат?
    Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
    Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Първоначално публикувано от digitalundgrd Покажи съобщение
    Днес вечерта като се прибирах и си карам по едни павета на отворен прозорец , се заслушах, че нещо дрънчи все едно друсам една торба пълна с болтове и гайки

След като разбрах, че шума идва от задните колела....Реших да пробвам следното...Карам по инерция със съвем леееко натисната спирачкаа и шума го няма, пускам спирачката и пак започва да дрънчи...натискам - дрънченето спира..

Ха сега кажете ми какво дрънчи така...спирачните апарати ли? И мисля, че е само заден ляв...

Евентуално как се лекува, ако е от спир. апарат?
    На братовчед ми дедрата така и дрънчат задните накладки на паветата ама при мене тоя момент го няма
    sigpicALFA ROMEO 156 1.8TS ex
    ALFA ROMEO 2.0JTS ex
    ALFA ROMEO Crosswagon Q4
    Продавам Алфи на части!

Comment

Не отваряш прозореца и пускаш музиката по-силно и тва е.
      Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

Я това с музиката го знаем, за него не ми требе джокер

Друга оправия няма ли? Като изключим варианта смяна на спир. апарат с нов
        Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
        Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

Е зависи от какво точно трака
          ако е от водачите има опция да се ремонтира
          ма може и самите накладки да са по-тъни и прочее
          свали и го виж от къде тропа точно
          Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

Виж си "стоманизираната тел" която го играе нещо като пружина и придържа сп. апарат.Аз като си сменях предните накладки, на едното колело не бях я поставил както трябва (понеже беше късно вечерта и нямах лампа под ръка) и ми чукаше доста странно.Та на сутринта отварям и гледам и ... Това го говорим ако накладките са дискови, за барабанните нямам идея.
            Ето снимка, това е на 145, но просто за да видиш какво имам предвид:
            Attached Files
            Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
            Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
            Горе главата, нищо че е празна...

Comment

предната ми каруца като я карах да ми сменят накладки изобщо не ми бяха сложили пружината и тропаше по същия начин,но до последно така си я карах...
              Аlfa156 1.8TS 2000

Comment

Първоначално публикувано от digitalundgrd Покажи съобщение
                Я това с музиката го знаем, за него не ми требе джокер

Друга оправия няма ли? Като изключим варианта смяна на спир. апарат с нов
                Не се вкарвай във филми с нов апарат. Ако не са накладките, възможно е да са се износили леглата на водачите на апарата. Лечението е - нови втулки. Аз така си реших проблема на Дедричката. След което стъпваше като котенце...

Comment

Working...
                X